Phabrix Rx Serisi Ölçü Cihazlarında Yeni Özellikler Leave a comment

[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Modüler yapısı sayesinde çok sayıda kanalın izlenerek, ölçümünde kullanılabilen Rx serisi üreteç ve analiz yaparken artık otomatik eye pattern ölçümü de yapabilmektedir. Rx serisi rasterizerler ile HDMI veya SDI çıkışlarından 1920×1080 çözünürlükte ve her bir kanal için 16 adet pencerede farklı parametrelerin ölçümleri yapılabilmekteydi. Şimdi bu özelliğe aktif olan pencerelerin renkle kodlaması yapılarak kullanıcı arayüzü iyileştirilmiştir.

Phabrix-101

HDMI veya SDI çıkıştan 16 farklı pencere açabilme özelliği sayesinde Rx serisinin en üst seviye ürünü üzerinde 2 adet TFT ekranı bulunan Rx 2000 ile tek cihazdan iki farklı kullanıcının yararlanabileceğini düşünelim. Örneğin bir naklen yayın aracında Rx2000 teknik yönetmenin önüne konulup üzerindeki 2 adet TFT monitörden ölçüm yapması sağlanırken, HDMI veya SDI çıkışının kamera kontrole taşındığı, buraya bağlanan monitörde ise kamera kontrol operatörünün kamera ayarlarını yapması son derece verimli bir çözüm değil midir?

BE’de tanıtımı yapılan bir diğer yenilik ise Rx serisinde Loudness (ses yüksekliği) ölçüm özelliğidir. Böylece test ve ölçüm alanında ilk kez 4 farklı kanalın loudness ölçümü yapılabilmektedir.

Phabrix-103

Bilindiği üzere ses ölçümleri günümüzde son derece gereklidir. Çünkü ses standartlarına tam uyum yayıncılar için zorunlu hale gelmiştir. Phabrix loudness toolset ile anlık, kısa zamanlı ve tümleşik loudness ölçümü yapılabilmektedir. Loudness ITU, ATSC ve EBU normlarında mono, stereo ve 5.1 surround modlarında ölçülebilmektedir. Loudness ölçümleri 29 saate kadar sürekli kaydedilebilmekte, kayıtta istenilen zamana dönülüp ölçüm sonucu kontrol edilebilmektedir. Ayrıca cihaza loudness ref. değeri girilerek, bu değere göre aşırılıklarda cihazın alarm vermesi sağlanabilmektedir.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Ayrıca sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri sosyal medya, reklam ve analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz.
Kabul et
Reddet
Soru Sor
Soru Sor
Merhaba;
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?