Apantac Multiviewer’lar Super Bowl XLVII Canlı Yayınında Leave a comment

[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Hurst USA firması Apantac Tahoma Multiviewer’ları gelen ve giden sinyallerin monitör etmek amacıyla seçti. Bu amaçla oluşturulan HD naklen yayın aracı Super Bowl XLVII  yayınında prodüksiyon araçlarından, röportaj alanlarından ve Superdome Arena’dan gelen sinyallerin CBS TV şebekesine uydu ve fiber optik hatlar üzerinden yönlendirilmesinde kullanıldı. New Orleans –Super Bowl XLVII için ev sahibi kentinden yapılan bu yayın ABD’deki en büyük TV olayı olup her 10 evden 7’sinde bu karşılaşma izleniyor. Günlerce süren hazırlık ve yayın esnasında Hurst firmasının yayın aracında tüm sinyaller toplandı ve gereken noktalara dağıtıldı. Araç ayrıca ana yayının da yedeklenmesinde kullanıldı.

Hurst firması , bu amaçla 2 set Apantac LE-24HD multiviewer seçti. LE-24HD 24 kanal kompozit, SD ve HD video girişine uygun  yapısı, yüksek kalitesi, güvenilirliği, fiyatı ve servis desteğiyle 
bu seçimde büyük rol oynadı . Tahoma HD multiviewer’lar 4 adet 46” LED HD monitörü sürmekte ve herbirinde 12 adet pencere açarak toplamda 48 sinyalin monitör edilmesinde kullanılmıştır. 48 ayrı monitor yerine böyle bir seçim sonucu daha az kablolama, az enerji, daha az yer kaplama, klimatizasyon ihtiyacının azalması gibi pek çok avantaj elde edilmiştir.

Tahoma-LE24 Multiviewer auto-detect 24 HD/SD-SDI/composite video girişleri ve 2048×1080 / 1080P ,  1-6 DVI/HDMI/VGA/SDI çıkışları , ayrıca  standart olarak her giriş  için 16 kanal gömülü ses ile opsiyonel 4 kanal analog ses  desteğine sahiptir. Tüm Tahoma multiviewer’ların çıkış portlarında 35m. Cat5 
uzatma özelliği vardır.
 Tahoma platform Apantac “skin-technology” özelliği sayesinde pencerelerin müşteri eliyle grafik, sınırlama, etiketleme, font seçimi, tally, saat, logo,gömülü ses ve analog ses metreler , ses/video alarmları gibi parametrelerle şekillendirilmesine uygundur. Tüm konfigürasyonlar presetlere kaydedilebilir. Super Bowl XLVII, CBS Television Network/ABD tarafından 3 Şubat 2013’te yayınlandı.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Ayrıca sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri sosyal medya, reklam ve analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz.
Kabul et
Reddet
Soru Sor
Soru Sor
Merhaba;
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?