rgblink-minipro

RGBlink MiniPRO – Web Yayın (Streaming) Görüntü Mikseri Leave a comment

RGBlink MiniPRO

Günümüz yayıncılık modellerini, güncel teknolojiler ile destekleyerek, kaliteli, ergonomik ve ekonomik ürünler geliştiren RGBlink firması, 2021 yılı sonunda İdeaPro ile gerçekleştirdiği distributör ve yetkili satıcılık anlaşmaları ile Türkiye‘de daha etkin ve daha geniş müşteri profiline ulaşabilme odaklı bir iş ortaklığı kararı aldı.

Firmanın özellikle son dönemde büyük önem kazanan web yayıncılığına yönelik tasarladığı “Mini” serisi video mikser ailesinin en yeni modeli olan “MiniPRO”, İdeaPro firması tarafından ve stoktan teslim olarak Türkiye pazarına sunulan ilk modellerden biri oldu.

MiniPRO, çift kanallı video yayın mikseri, 4K çözünürlüğü destekleyen, 4 adet HDMI bağımsız video/audio girişine sahiptir. Cihaz üzerine bağlanan yüksek performanslı kameralar veya dizüstü bilgisayar kaynaklarından gelen sinyalleri, ödün vermeden Full 4K60’a kadar görüntü aktarım ve işleme desteğini kullanıcısına sunar. Mini ve kompakt yapısına rağmen, genellikle büyük profesyonel video mikserlerde bulunan PIP ve PBP için ön ayarlama imkanını sağlarken, hem PIP, hem de arka plan video katmanları (background video layer) uygulamaları için, tam pikselden piksele ölçekleme (full pixel-to-pixel scaling) yeteneklerini de içerir.

Ses çıkışı, gömülü (embedded) kaynaklardan veya harici bir kaynaktan seçilebilir. Gerektiğinde sesi senkronize etmek için değişken gecikme kontrolleriyle birlikte, hem Line hem de Mic seviyesi ses, yerleşik olarak desteklenir.

MiniPRO, dinamik çıkış kontrolü, çoklu görüntü (multiview) ön izleme, resim içinde resim (P-in-P), Chroma Key, video geçişleri ve MiniPro ‘yu birçok rakip üründen üstün olarak öne çıkaran, yerleşik PTZ robotik kamera kontrolleri (joystick) ile donatılmış özellikleriyle, bir video yayın mikserinden çok daha fazlasıdır.

MiniPRO üzerinde yerleşik dokunmatik ekranı sayesinde, bağlı 4 ayrı kaynağı bir ekranda göstererek, kaynaklar arasında seçiminizi tek dokunuşla yapma imkanını da kullanıcısına sunmaktadır. Aynı ekran üzerinden menüdeki tüm işlemler de kolaylıkla yapabilmektedir.

MiniPRO, resim seçme özelliğini bir çok farklı şekilde kullanım imkanı sunar. Bunlardan ilki üzerinde fiziksel olarak mevcut ve yayıncılık stilinde diyazn edilmiş T-Bar sayesinde gerçekleştirilir. T-Bar geçiş şekilleri, menüden belirlenebilen farklı efektler ile yapılabilir. Bir diğeri ise, kasa üzerine yerleştirilmiş rakamlardan oluşan aydınlatmalı butonlar sayesinde yapabilmektedir. Bu iki kullanım dışında üzerindeki özel entegre dokunmatik ekran ile, video ön izlemesini ve geçişleri dokunmatik olarak yapılabilir.

Kullanıcısına uzaktan kullanım imkanıda sunan MiniPRO’yu, ethernet üzerinden bağlı olduğu aynı ağ üzerinde herhangi bir bilgisayara, çok pratik olan XPOSE Mini yazılımını kurarak yönetmek de mümkündür. Bu işlem, tablet veya telefon üzerine yazılım yükleyerek de yapılabilmektedir.

Ürünün stream özelliği ile, USB webcam portunu kullanarak çok pratik bir şekilde yayın yapılabilir. USB kablosunu bilgisayarınıza bağladığınızda, driver otomatik olarak bilgisayarınıza yüklenir ve istediğiniz platform, RGBlink MiniPRO cihazınızı bir kaynak olarak tanır ve yayın yapabilirsiniz.

Aynı zamanda kayıt yapmak istenirse, bu işlem de MiniPRO ile çok kolaylıkla gerçekleştirilebilir. USB üzerinden bağlayacağınız bir disk veya flash belleğe tek tuşla, MP4 formatında kayıt yapabilirsiniz.

MiniPRO, HDMI üzerinden gelen dahili sesleri kontrol imkanı sağladığı gibi, harici bir kaynaktan gelen sesi de sisteme dahil etmenizi kolaylıkla sağlayabilir. İsterseniz sistemin ses çıkışını fiziksel bir bağlantı ile başka yerlere de yönlendirebilir.

RGBlink MiniPRO ’nun, kendi klasmanındaki diğer cihazlara göre en büyük farkı yaratan özelliği ise, resim masası özelliğinin yanı sıra robotik PTZ kameralarınızı kontrol etme imkanı sunmasıdır. RGBlink marka robotik kameraların yanı sıra, VISCA protokolü kullanan birçok markayı destekleyen yapısıyla MiniPRO, tek bir personel ile kameralarınızı kontrol edebilmeyi, kayıt alabilmeyi ve yayın yapabilmeyi mümkün kılar. Ürün, RGBlink kamera pozisyonlarınızı kaydedip, yayın sırasında tek tuşla çağırabilme özelliğini de kullanıcısına sunar. Yayın öncesinde kamera pozisyonlarınızı kaydedip, ister dokunmatik ekran üzerinden, ister yazılım üzerinden çağırarak oldukça pratik ama bir o kadar profesyonel bir yayın reji imkanını yaratabilir.

MiniPRO dahili “Chroma Key” özelliğiyle de, kendi sanal stüdyonuzu oluşturup harikalar yaratmanıza imkan sağlar.

 

https://ideapro.com.tr/magaza/urun/rgblink-minipro-web-yayin-streaming-mikseri/

https://www.rgblink.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Ayrıca sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri sosyal medya, reklam ve analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz.
Kabul et
Reddet
Soru Sor
Soru Sor
Merhaba;
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?