AEQ TALENT Portatif IP Ses Kodeği Leave a comment

AEQ TALENT Portatif IP Ses Kodeği

Pandemi hepimizin hayatını değiştirdiği gibi, iş dünyasında da tüm kuralları ve alışkanlıkları tekrar gözden geçirmemize neden oldu. Bu zor ve sıkıntılı süreçten, yayın kuruluşlarında birlikte görev yapan ve sürekli sahada olan yayın ekipleri de olumsuz yönde etkilendi ve etkilenmeye devam ediyor. Birçok sektörde evlerinden çalışabilme imkanına sahip olan kişiler uzun süredir bu süreci uzaktan yönetebilirken, yayıncılık sektöründe bu çalışma modeli son derece kısıtlı, hatta imkansız bir yapıda. İşte bu koşullarda radyo yayıncılığı ürünleriyle pazarda çok önemli bir yeri olan AEQ, stüdyo ortamına girmeden, herhangi bir yerden, sağlıklı ve güvenilir yayıncılığı sürdürebilmek adına yeni ürünü olan portatif ses kodlayıcısı TALENT IP‘yi pazara sundu. Düşünün, akıllı telefonunuz artık profesyonel yayın iletişimini sağlayan bir arabirim!

 

 

 

TALENT IP Ses Kodeği; bir radyo programının ister ev sahibi isterse konukları olun, evden veya herhangi bir yerden yayına katılıma imkan sağlayan, profesyonel mikrofonlar ve kulaklıklar için güvenli ve kaliteli bağlantı arayüzü sağlayabilen, üstün ses kalitesiyle dinleyicilerine sanki stüdyosundan yayın yapılıyor izlenimini verebilen özellikte tasarlandı.

AEQ TALENT, yüksek çözünürlüklü preamp ve OPUS kodlama yapısı ile stüdyo yayın konsoluna hem mono hem de stereo olarak mükemmel kalitede ses iletilebilir. Bu iletimde gecikme yok denecek kadar düşük sürededir. İletişim kanalı olarak, dahili SIM kartlı basit yönlendirici/modemler kullanarak, normal ADSL/optik kablo yerel internet bağlantıları veya kablosuz 3G/4G/5G veri bağlantıları ile haberleşme sağlanır.

AEQ TALENT IP Ses Kodeği, temel özelliği dışında son derece yararlı olan diğer tamamlayıcı özellikleri de kullanıcısına sağlar:

Harici bir stereo ses kaynağı, fiziksel olarak ve yüksek kaliteli bir Bluetooth bağlantısı aracılığıyla bağlanabilir. Bu kaynaklar mikrofon sinyaline eklenir, konserler, sporlar veya diğer etkinlikler veya bir telefon veya bilgisayardan tek tek ses dosyaları veya çalma listeleri yayınlamanıza ve yorum yapmanıza ve bunları sunmanıza olanak tanır.

Bir telefonla bir Bluetooth bağlantısı kurulursa, bu geleneksel bir arama yoluyla veya Skype, WhatsApp, Zoom vb. gibi uygulamalar aracılığıyla daha kaliteli bir telefon görüşmesi yapmak için kullanılabilir. Çağrılar istasyona gönderilen programa karıştırılabilir.

IP bağlantısının olmadığı durumlarda, akıllı telefonun Bluetooth bağlantısını kullanarak stüdyoya yüksek çözünürlüklü ses kalitesinde (HD ses) ulaşmak mümkündür.

AEQ TALENT kodek, masaüstü kullanım için tasarlanmıştır. Yalnızca 600 gram ağırlığıyla oldukça hafif ve yaklaşık 20×13 cm. ebatlarıyla son derece küçük yapıdadır. Neredeyse bir A4 sayfasının yarısından daha azı büyüklüktedir.

Ön paneldeki kontroller basit ve anlaşılırdır. Mikrofon ve kulaklık seviyesi ayarlamaları, ahize kapalı arama/kapatma düğmesi, kapatma düğmesi, gelen ve giden sinyal seviyeleri için göstergeler, ekipman ve iletişim durumu rahatlıkla izlenebilir.

AEQ TALENT’in ayrıca bir “HELP” düğmesi vardır. Bu, istasyonun teknisyeninden veya operatöründen bilgi veya yardım istemek için kullanılır. TALENT, kullanıcının ön panelindeki herhangi bir kontrolü kontrol etmesini veya çalıştırmasını gerektirmez. Bu işlem, iki uzaktan kontrol uygulamasıyla yapılabilir :

  • Cihazı TALENT PILOT akıllı telefon uygulaması ile kontrol ve konfigüre etmek, bağlantı yapmasını sağlamak da mümkündür.  
  • Uzaktan kumanda uygulaması olan ControlPhoenix’i kullanmak da mümkündür. Bu, tek ünitenin veya bir TALENT havuzunun ve AEQ sabit ve taşınabilir ses kodeklerinin tam uzaktan yapılandırılmasına ve çalıştırılmasına izin verir.

TALENT kodek, kullanıcıya önceden yapılandırılmış ve kullanıma hazır olarak kullanıma sunulmaktadır. Ayrıca yerel veya uzaktan yapılandırılabilir ve kontrol edilebilir.

TALENT kullanıcıları kulaklıklarını ve mikrofonlarını özgürce seçebilir. TALENT, fantom güç kaynağına sahip olduğu için düşük veya yüksek empedanslı kulaklıkları, dinamik ve kapasitif mikrofonları destekler.

Doğrudan bir bilgisayarın USB çıkışından veya 5 ila 12 Volt arasındaki bir voltaj kaynağından, örneğin bir aracın 12V soketinden veya bir güç bankasından güç alabilir. Ek olarak, geleneksel şebeke için bir güç kaynağı ile birlikte sağlanır.

Kullanıcı, istasyondan gelen sesi, kendi sesini gecikmeden dinlemeyi veya her ikisinin karışımını seçebilir ve bu dönüşleri, bir hat çıkışı konektörü ve bir stereo Bluetooth bağlantısı aracılığıyla bağımsız ve eşzamanlı bir miksajda verebilir.

TALENT IP‘nin diğer önemli bir özelliği birden fazla cihazı ardışık bağlayarak çoklu röportaj ve prodüksiyon yapmağa olanak tanımasıdır. Sonuçta ardışık bağlanan cihazlar tek bir iletişim hattı ile yayın merkezine bağlantılanır.

Tüm bu özellikler evden veya herhangi bir noktadan tam güvenlikle ve  yüksek ses kalitesiyle yayın yapmanın gerçekten uygun fiyatlı seçenekler olduğunu kanıtlayan göz alıcı bir fiyata AEQ TALENT IP ses kodeğiyle sağlanabilir.

İletişim Arabirimleri:

  • RJ45 konektörlü 10/100Mbps Ethernet bağlantı noktası.
  • Aşağıdakilere erişim sağlar:
  • Kablolu ağlar: LAN, DSL, kablolu veya fiber optik internet, VLAN.
  • Uydu: bir veri uydu hizmeti IP arayüzü aracılığıyla.
  • Telefon: Bu bağlantı noktasına bağlı harici bir yönlendirici kullanarak 3G, 4G, 5G.
  • Kablosuz veri bağlantıları: Kablosuz köprü, WiMax antenleri veya bir WiFi arayüzü kullanarak. 

Bluetooth Arayüzü:

Bağlı akıllı telefon veya bilgisayarla çift yönlü stereo ses alışverişi için A2DP profili.

Telefon, Skype, WhatsApp veya diğer konferans uygulamaları ile görüşme yapmak için HFP profili kullanılarak G722 veya benzeri HD ses de bir telefona gönderilir. Bir IP ağına erişim olmadığında, bu sesi yayın mikserine göndermek için stüdyo ile bağlantı sağlayabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Ayrıca sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri sosyal medya, reklam ve analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz.
Kabul et
Reddet
Soru Sor
Soru Sor
Merhaba;
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?